Acquis heeft vandaag overeenkomsten aangekondigd met drie toonaangevende verzekeraars om haar vermogen om verzekeringsoplossingen op maat te bieden aan haar klanten in de asset-based financiering markt verder te versterken.

Deze nieuwe partnerschappen zullen zorgen voor een aanzienlijke toename van het onderschrijvingsvermogen van Acquis: Zurich staat bekend als een van de grootste aanbieders van multilineverzekeringen ter wereld;  Assurant heeft een schat aan ervaring in het onderschrijven van producten die zijn ontworpen voor de financiële en leasingsector in 21 landen, en Brace Underwriting geeft Acquis de beschikking over een team van gespecialiseerde verzekeringsexperts met de mogelijkheid om wereldwijd zaken te doen via de Lloyd’s-markt.

Nick Leader, CEO van Acquis: “De onafhankelijke status van Acquis geeft ons de mogelijkheid om lokaal en wereldwijd MGA-activiteiten (Managing General Agent) af te verrichten met een panel van internationaal gerenommeerde verzekeraars en stelt ons in staat om samen te werken met deskundige onderschrijvingsteams die onze kernproducten en belangrijkste markten door en door kennen. Deze nieuwe partnerschappen zullen aanzienlijk bijdragen tot aan ons vermogen om onze klanten producten aan te bieden die aan hun behoeften voldoen.”

Acquis is gespecialiseerd in het structureren van afgestemde verzekeringsoplossingen voor leasing- en financieringsmaatschappijen. Haar producten zijn ontworpen om het portefeuillerisico te verminderen en renteloze provisie-inkomsten te genereren.

Kieran Topp, Head of Product and Underwriting bij Acquis, voegt daaran toe: “Naarmate de productportefeuille van Acquis zich blijft uitbreiden, neemt ook de noodzaak toe om voldoende onderschrijvingscapaciteit te hebben, zowel om de groei van de vraag te ondersteunen als om de veranderende behoeften van nieuwe en bestaande klanten te ondersteunen.

“Het opzetten van deze belangrijke allianties en versterken van ons panel van verzekeringspartners onderstreept duidelijk de reputatie van Acquis als een echte internationale MGA en als aanbieder van de beste verzekeringsoplossingen en -diensten binnen onze sector. Het toont ook onze toewijding aan het nakomen van onze kernwaarden – betrouwbaarheid, innovatie, eerlijkheid en samenwerking – als een betrouwbare partner in de markt voor asset-based financiering.”