Acquis, Europa’s toonaangevende aanbieder van gespecialiseerde verzekeringsprogramma’s voor de markt voor activafinanciering, kondigde vandaag aan dat het een overeenkomst heeft gesloten om te worden overgenomen door de NSM Insurance Group, een wereldleider op het gebied van gespecialiseerde verzekeringen met meer dan $ 1,5 miljard aan premie in meer dan 25 nicheverzekeringsprogramma’s. Al meer dan 30 jaar is NSM gespecialiseerd in het beleggen in een brede portefeuille van verzekeringsmaatschappijen in de VS en Europa.

In 2019 heeft Acquis een Management By Objectives traject doorlopen toen ze werden ondersteund door de gespecialiseerde private equity-investeerder Dunedin LLP. Daarna kon Acquis zijn groeiplannen versnellen, verdrievoudiging van het personeelsbestand en 46 klanten werven, 50 aanvullende verzekeringen introduceren en omzetgroei met 47% binnen drie jaar. Deze nieuwe investering zal ervoor zorgen dat Acquis goed gepositioneerd is om zijn groeiambities te verwezenlijken en zijn oplossingen en diensten uit te breiden in bestaande en nieuwe gebieden.

“Deze investering van NSM Insurance Group betekent een belangrijke kans voor Acquis om te voldoen aan de toegenomen vraag naar onze producten die we waarnemen, en om onze marktleidende verzekeringsoplossingen voor de markt voor activafinanciering verder te ontwikkelen,” verteld Nick Leader, Acquis CEO. “NSM sluit perfect aan op Acquis, ze begrijpen onze markt en zijn net zo ambitieus als wij over ons groeipotentieel. Deze deal zal de verdere ontwikkeling van onze mensen, processen en systemen mogelijk maken en zal ons in staat stellen onze groeiplannen te verwezenlijken. NSM’s vertrouwen in Acquis getuigt van het harde werk en de toewijding van ons team bij het opbouwen van het bedrijf dat we vandaag zijn.”

Geof McKernan, CEO en oprichter van de NSM Insurance Group, voegt daaraan toe: “We zijn ondernemer in hart en nieren en we grijpen aantrekkelijke kansen aan om samen te werken met goed presterende bedrijven met aanzienlijke groeikansen. We zijn verheugd om met de overname van Acquis verder uit te breiden in Europa en de VS — de leider in innovatieve oplossingen voor de financiële en lease-industrie. We verheugen ons op de samenwerking met Nick en zijn team en zullen hen voorzien van onze geavanceerde middelen en capaciteit om hun bedrijf naar nieuwe hoogten te brengen.”

De afronding is onderhevig aan goedkeuringen door de regelgevende instanties en andere gebruikelijke sluitingsvoorwaarden.

Bezoek voor meer informatie over de innovatieve verzekeringsoplossingen van Acquis bezoek www.acquisinsurance.com.