Gegevens voor juli laten regionale schommelingen zien in het opwaartse lijn van het herstel dat we in mei en juni zagen. Over het algemeen blijft een positieve trend bestaan ​​in het Europese gemiddelde van de nieuwe leasevolumes, die zich herstelden tot 72% van hun gemiddelde in het eerste kwartaal.

De productievolumes in het VK weerspiegelen ook deze positieve trend die zich herstelt tot 68% van de volumes in het eerste kwartaal. Zowel Nederland als Frankrijk kenden echter zwakke punten in hun hersteltraject, met een daling tot respectievelijk 60% en 49%. Het bewijs dat het verzwakte consumentenvertrouwen en de speculatie over een tweede golf het herstel van de bedrijven onzeker blijven maken. 

Positief nieuws was er voor de sector van de restaurantuitrusting. Deze liet een sterke volumeverbetering zien, waarbij het aantal steeg tot 64% van de volumes in het eerste kwartaal in het VK, komend van dieptepunten van 17% (april) en 23%  (mei). Computerapparatuur bleek het beter te doen dan het gemiddelde voor bedrijfsmiddelen, met 73% van de gemiddelde volumes in het eerste kwartaal in het VK. En kantoorapparatuur bleef ook aantrekken tot 70% in het VK en een piek van 78% in Europa. 

Klik hier om de Acquis Index juli grafieken te openen

De vooruitzichten voor augustus suggereren dat het algehele herstel zijn weg kan vervolgen. Het zal echter interessant zijn om te zien welke impact een ongebruikelijke zomervakantie kan hebben en of de vrees voor een heropleving van Covid-19 in de winter het consumentenvertrouwen zal blijven belemmeren. 

James Rudolf, Chief Commercial Officer van Acquis, merkt op: “Er zijn enkele positieve tekenen van een terugkeer naar de normale gang van zaken en sommige sectoren hebben het veel beter gedaan dan we hadden verwacht. De kleine schommelingen die we zien in verschillende Europese landen en bepaalde marktsectoren, blijven we echter nauwlettend volgen. Acquis staat samen met onze stabiele verzekeringspartners klaar om onze klanten te ondersteunen in periodes van aanhoudende turbulentie.” 

 

Als onafhankelijke verzekeringsadministrateur die samenwerkt met meer dan 90 leasemaatschappijen in 13 Europese landen, biedt Acquis al meer dan een decennium gespecialiseerde verzekeringsprogramma’s voor het leasen van apparatuur. De afgelopen jaren hebben wij veel managementdata verzameld. Deze data blijken een betrouwbare indicator te zijn van veranderingen in de volumes van nieuwe contracten in de lease-industrie. 

De Acquis Index deelt enkele trends die Acquis waarneemt in de leasingvolumes van apparatuur die een nuttige indicator kunnen zijn voor aankomende veranderingen in de bredere lease-industrie. De eigen volumes van Acquis bestaan ​​voornamelijk uit kleine ticketapparatuur met een gemiddelde ticketgrootte van € 12.000. 58% van de volumes bestaat uit IT- / kantoorapparatuur, 15% detailhandel en 12% productie, de rest bestaat uit bouw, materiaalbehandeling, medische en andere activa.