De Acquis Index deelt trends die Acquis ziet in de leasevolumes van bedrijfsapparatuur, wat een nuttige indicator kan zijn voor opkomende trends in de bredere lease-industrie.

Uit gegevens van augustus blijkt welke impact zelfs een relatief gematigde vakantieperiode heeft op het begin van huurcontracten in heel Europa. Na twee opeenvolgende maanden van groei, zagen wij in augustus voor het eerst sinds het herstel in juni de volumes teruglopen.

Op het eerste gezicht is de daling van nieuwe leaseovereenkomsten in heel Europa vrij sterk, 21% ten opzicht van juli. Ongetwijfeld zijn er enige seizoensinvloeden die de cijfers beïnvloeden, ondersteund door een vergelijkbaar patroon dat we van juli tot augustus in 2019 zagen. We zagen positieve effecten van de versoepeling van de lockdown-beperkingen in juli en augustus in continentaal Europa. Desondanks gingen veel kantoren en fabrikanten, met een groot deel van het personeel op vakantie in de maand augustus, nog steeds in de traditionele zomerslaapmodus.

Klik om grafieken van de August Acquis Index te bekijken

Een sterk contrast was alleen zichtbaar in de cijfers voor de start van huurcontracten in het VK. Die volumedaling was maar 4%, als gevolg van de landelijke focus op business as usual, aangemoedigd door het ‘’Eat out to Help Out’-programma van de overheid en het streven om weer op kantoor te werken. De EOTHO-stimulans kwam sterk tot uiting in de gegevens voor de Britse restaurantsector, waar het starten van huurcontracten voor restaurantapparatuur één van de weinige uitrustingsklassen was die een opwaarts traject voortzette en herstelde tot 77% van de Q1-volumes.

Een blik op jaar-op-jaardata laat zien dat er voor de meeste Europese landen nog een lange weg te gaan is naar de volumes van 2019. Zo zijn de leasevolumes voor Frankrijk 53% van de cijfers van augustus 2019, en voor Nederland 58% in vergelijking met dezelfde periode een jaar geleden.

James Rudolf, Chief Commercial Officer van Acquis, merkt op: “De daling van de volumes in augustus is geen echte verrassing, aangezien het de seizoensdaling weerspiegelt die we elk jaar in die maand zien. Over het algemeen zijn er nog steeds positieve tekenen van herstel, maar de verscherping van de sociale beperkingen die we in heel Europa zien en het domino-effect dat dit op de economische bedrijvigheid zal hebben, betekent dat de vooruitzichten de komende maanden hobbelig zullen blijven. Dankzij de steun van onze stabiele verzekeringspartners is Acquis zeer goed gepositioneerd om onze klanten en hun klanten te blijven ondersteunen in een onvoorspelbaar winterseizoen. ”

OVER DE INDEX: Als onafhankelijke verzekeringsadministrateur die samenwerkt met meer dan 90 leasemaatschappijen in 13 Europese landen, biedt Acquis al meer dan tien jaar gespecialiseerde verzekeringsprogramma’s voor het leasen van apparatuur. In de loop van deze tijd hebben onze managementgegevens bewezen dat deze een betrouwbare vroege indicator zijn van veranderingen in de volumes van nieuwe contracten in de lease-industrie.

De eigen volumes van Acquis bestaan ​​voornamelijk uit kleine ticketapparatuur met een gemiddelde ticketgrootte van € 12.000. 58% van de volumes bestaat uit IT- / kantoorapparatuur, 15% detailhandel en 12% productie, de rest bestaat uit bouw, materiaalbehandeling, medische en andere activa.