Niets in dit voorjaar is gewoon. Afgezien van de eerste verjaardag van de impact van Covid-19 op het bedrijfsleven in het VK, markeert de lente het laatste stuk naar wat waarschijnlijk het einde zal zijn van de Covid-steun door de regering.

En als de steun afloopt, zullen de aflossingen van £ 71 miljard aan door de overheid gesteunde leningen geleidelijk beginnen. Het wordt heel spannend, want hoewel de leningen duizenden MKB-bedrijven door een wereldwijde pandemie hebben geholpen, blijkt dat 850.000 bedrijven de komende drie maanden het risico lopen hun deuren te moeten sluiten.

Nick Leader, CEO van Acquis, specialist op het gebied van geleased equipment  verzekeringen, legt uit: “Er zijn veel MKB bedrijven in Europa die in de problemen zouden zijn gekomen als de fiscale steunregelingen van de overheid er niet waren geweest. Deze regelingen waren niet alleen een reddingslijn voor de aanvragers van ondersteuning, maar ook een aantrekkelijke en broodnodige inkomstenstroom voor hun financiers. Maar helaas,  waarschijnlijk zullen sommige bedrijven moeite hebben om te overleven zodra die steun eindigt. ”

Natuurlijk zijn er veel bedrijven die vóór de pandemie gezond waren en zullen gedijen naarmate de markt zich herstelt. Bovendien zijn er velen die hun bedrijf hebben aangepast zodat ze tijdens de periodes van lockdown actief konden blijven.

Aanpassingsvermogen is de sleutel om niet alleen te overleven, maar ook om te bloeien en groeien

We hebben hetzelfde aanpassingsvermogen gezien bij onze leaseklanten die snel de weg insloegen naar nieuwe markten waar de vraag naar leasing toeneemt, zoals groene energie. Uiteindelijk willen onze klanten nieuwe klanten vinden en ondanks de onzekerheid heeft de lease-industrie bewezen over een sterke wils- en veerkracht te beschikken. We weten uit gesprekken met onze partners dat ze graag de draad weer oppakken – en daarvoor een goede uitgangspositie hebben – en zo hun rol blijven spelen in het economisch herstel.

Als aanbieder van uitbestede verzekeringsbeheerprogramma’s moest Acquis zich ook snel aanpassen aan de nieuwe eisen die onze klanten aan ons stelden. Het is echt belangrijk dat we voortdurend deskundig advies blijven leveren en met onze klanten naadloos blijven samenwerken. Alleen zo kunnen we samen op maat gemaakte verzekeringsoplossingen realiseren die onze klanten nieuwe inkomsten opleveren. We hebben maar liefst 18 nieuwe verzekeringsprogramma’s opgestart sinds het begin van de pandemie. Dit tekent de bereidheid van de industrie om sterk terug te komen en de juiste diensten en service te leveren.

 

Huurders van equipment kunnen hun uit de pandemie ontsnappen door te investeren

De financiële druk die veel Britse bedrijven zullen voelen in onze post-pandemische, post-EU-wereld zal intens zijn. Leasing biedt ongetwijfeld een aantrekkelijke en betaalbare investeringsmogelijkheid om dit jaar concurrentievoordelen te behalen. Die zijn broodnodig. Of dat nu gaat om meer capaciteit, meer efficiëntie of verbeterde kwaliteit.

Verhuurders kunnen hun inkomen moeiteloos verhogen door hun verzekeringsbeheer uit te besteden

Naarmate de Covid-steun door de overheid opdroogt, wordt het voor financiers steeds belangrijker om op zoek te gaan naar nieuwe revenuen. Voor verhuurders biedt uitbesteed verzekeringsbeheer een eenvoudige weg naar niet-rentedragende inkomsten.

Door het verzekeringsbeheer van de geleasede equipment aan Acquis uit te besteden  zal de verhuurder een extra rendement op de leaseportefeuille realiseren. Doorgaans is dit 2-5% van de totale portefeuilleomzet. De penetratiegraad van de verzekeringen in de portefeuilles van onze klanten is consequent hoger dan bij andere verzekeringsmodellen en er zijn geen kosten voor de verhuurder.

Echter onze verzekeringsprogramma’s leveren meer op dan alleen hogere inkomsten voor de verhuurder. Ze bieden de huurder toegevoegde waarde met een betrouwbaar, best-in-class verzekeringsproduct voor bedrijfscontinuïteit, activabescherming en gemoedsrust.

Verminder het portefeuillerisico

De wens om het inkomen te verhogen is de meest voorkomende reden waarom onze klanten ervoor kiezen om met ons samen te werken. Maar er zijn er nog meer! Uitbesteed verzekeringsbeheer zorgt voor een verminderd portefeuillerisico vanaf het allereerste begin van de lease met eersteklas verzekeringspartners. Bovendien worden huurders door ons beleid niet gestraft op basis van hun sector of geografische locatie – wat nu belangrijker is dan ooit. Premies worden eenvoudigweg bepaald door het actief en het bijbehorende risico.

Ondersteuning voor verhuurders en huurders

De afgelopen 12 maanden hebben we ongelooflijk nauw samengewerkt met onze klanten. We zijn pro-actief geweest in het doorgronden van de aanpak van onze verhuurders en waar ze precies behoefte aan hadden.  Door snel te werken aan het oplossen van hun behoeften, konden zij zich op hun eigen klanten concentreren.

We blijven er alles aan doen om ervoor te zorgen dat huurders van equipment de pandemie zo goed mogelijk doorkomen en dat onze verhuurders hierdoor een sterke positie behouden. Als onafhankelijke verzekeringsmakelaar met toegang tot de hele markt, hebben we het geluk om samen te werken met de beste verzekeraars die zich zeer flexibel hebben getoond zodat wij extra ondersteuning kunnen bieden. Het ondersteunen van onze klanten en het garanderen van voortdurende bescherming van hun activa heeft- en blijft onze prioriteit.